Rados Milovanović - slajd.787

Naslovna Tomislav Sivic

Danas je na konferenciji za štampu, održanoj u prostorijama kluba, predstavljen novi šef stručnog štaba našeg prvog tima, Tomislav Sivić. Na promociji novog stratega plavo-belih govorio je i sportski direktor nešeg kluba, Nenad Milovanović, koji se prvi i obratio prisutnima:

Znate da su rezultati takvi kakvi jesu, da smo u opasnoj zoni. Pokušali smo da promenimo neke stvari sa jednim trenerom, ali mislim da nismo uspeli. Odluka uprave, na moju inicijativu, je bila da dovedemo mog kolegu Sivića. Razlog je to što je svuda pravio rezultate, gde god je bio gasio je požar. Prošle godine je sa Pazarom kroz neke nemoguće situacije, možda i teže u kojim smo mi, napravio da ekipa u prolećnom delu igra ponajbolji fudbal u ligi. Čovek koji ima viziju, koji ima znanje, odličan je taktičar i takmičar pre svega, tako da smo se odlučili da probamo svi zajedno, na čelu sa njim i igračima da ostvarimo željeni cilj. Da li preko baraža, da li bez njega daće Bog. Mislim i nadam se da nismo pogrešili. Naravno, čovek nema čarobni štapić, ja sam se bavio tim poslom dugo godina, treba razumeti. On i ja smo dugo pričali ovih dana, mislim da vidi problematiku i da već gađa u meso, u tačku koja treba da bude promenjena.

Tomislav Sivić je iskusni fudbalski stručnjak koji je u svojoj karijeri radio u dosta klubova u Srbiji i Mađarskoj, a vodio je i mlađe reprezentativne selekcije Srbije. Nije krio zadovoljstvo što je došao u Lučane, kao ni optimizam da će Mladost izboriti superligaški status:

Prvo da se zahvalim mom kolegi Nešku, sada već direktoru. Sretali smo se na ovim terenima, to je naša profesija. Ona je takva kakva jeste, postoje dve kategorije trenera, jedni koji su smenjeni i oni koji će to biti. Međutim u tom momentu moramo dati svoj maksimum, potpuno sam svestan situacije u kojoj se nalazi Mladost i svestan sam šta ja mogu da uradim da to bude bolje. Mi smo jedan tim niko ne može ništa sam, ovo je kolektivna igra. Imali smo dobar razgovor sa igračima i stručnim štabom, imamo viziju kako treba da radimo. Da ljudi ne veruju u Mladost ne bi ni došli ovde. Ja sam to jednom uradio, sad treba da potvrdim. Za mene je normalna stvar da Mladost ostane u ligi, a ne podvig zato što je klub sa tradicijom koja dugo godina traje na najvišem nivou. Klub koji je igrao Evropu, koji je imao takve igrače kao što su Bojović, Gordić, Cvetković, Jovanović i da ne ređam dalje, to su samo poslednji koji su bili ovde i otišli. Njihov odlazak se oseti u igri i rezultatima, međutim život ide dalje, moramo da reagujemo brzo i precizno. Da se bavimo detaljima koji će nam doneti rezultat. Evidentno je da su nam problem golovi, nama bod iz jedne utakmice nije dovoljan, mi moramo da idemo na tri i to je dobra okolnost u ovoj situaciji. Dakle nema nikakve kalkulacije, svaka utakmica se igra za tri boda i tako treba da namestimo glavu. Momcima će biti predočeno sve što treba i siguran sam da će oni da pokažu da iskustvo nije mana nego prednost. Jer mene niko ne može da ubedi da igrači koji imaju po nekoliko stotina superligaških utakmica u nogama, da oni odjednom izgube veru u sebe. Verujem da će sve doći brzo na svoje mesto, rezultat je relativna stvar, bitno je da uradimo sve što treba da dođemo do njega. Siguran sam da ću ovo leto moći da odem na more, prošle sam proveo u baražu, mada je to tada bio podvig, a sada mislim da je potpuno normalno da Mladost ostane u ligi i bez baraža.

Potom je prokomentarisao stanje igračkog kadra:

Ja sam igrao protiv Mladosti sa Pazarom prošle godine, odigrali smo dve vrlo kvalitetne utakmice i obe su završene nerešenim rezultatom. Bio je visok nivo i tu sam video 80 odsto igrača i sada kad sam pogledao sve ove utakmice, jasno mi je da njihov govor tela treba popraviti i vratiti im osmeh. Mislim da je psihološki momenat najproblematičniji, a druga stvar je da moramo da se približimo golu. Kao što sam već rekao, nama bod ne znači ništa, a za tri mora da se napadne, da znamo kako ćemo i šta ćemo. Mislim da su to dva segmenta na koje treba staviti akcenat.

Prvi saradnik Tomislava Sivića u Lučanima, biće Vujadin Radenković, a u stručnom štabu ostaće i treneri iz kluba Radojica Vasić i Nermin Useni. Rad sa golmanima nastavlja Miodrag Miletić.

Pročitano 439 puta
Ocenite ovaj članak
(0 glasova)

Ostavi komentar

Proverite da li ste uneli sve potrebne informacije gde je naznačeno (*). HTML kod nije dozvoljen.