• OSK_7165
  • OSK_7194
  • OSK_7239
  • OSK_7277
  • responsive slider jquery
  • OSK_7450
OSK_71651 OSK_71942 OSK_72393 OSK_72774 OSK_74255 OSK_74506
jquery gallery by WOWSlider.com v8.0

IMG 1180

Mladost je dovela i četvrto po redu pojačanje u ovom prelaznom roku. Reč je o iskusnom vezisti Vladimiru Radivojeviću(30) koji u Lučane stiže iz Novog Pazara u kome je proveo poslednje dve sezone. Tokom svoje karijere Radivojević je već nosio dres Mladosti u periodu 2009-2011. Rođen je u Loznici, a u profesionalnoj karijeri nastupao je još i za Radnički Stobeks, Borac(Čačak), Javor i Rad.

Nakon potpisivanja ugovora u prostorijama kluba, Radivojević je izjavio:

Drago mi je što sam ponovo u Lučanima. Mladost je stabilan i veoma organizovan klub. Pokušaću svojim igrama da opravdam očekivanja navijača, uprave i stručnog štaba. Mislim da će ovaj tim Mladosti igrati zapaženu ulogu u predstojećem prvenstvu. Predhodne dve sezone proveo sam u Novom Pazaru za koji me vezuju smo lepe uspomene, posebno želim da pozdravim njihove navijače sa kojima sam imao izvanredan odnos.

CAM00289 1

Posle pet godina provedenih u slovačkom premijerligašu ŽP Podbrezova, Nikola Andrić(24) vratio se u srpski fudbal. Prve fudbalske korake napravio je u rodnom Rabrovcu, a u Srbiji je još nastupao za Mladenovac. Poslednjih pet godina proveo je u Podbrezovi, gde je prvu godinu igrao za omladince ovog kluba, a naredne četiri u seniorskom timu.

Njegova pozicija je desni bek, ali jednako dobro može da igra i na levoj strani. Svi u klubu su zadovoljni ovim transferom i očekuju da će njegovo iskustvo igranja u ozbiljnoj evropskoj ligi doneti novi kvalitet našem timu.

Nakon potpisivanja ugovora, Andrić je dao izjavu za naš sajt:

Drago mi je što sam se vratio u srpski fudbal. Mislim da je Mladost, kao veoma organizovan i ambiciozan klub prava sredina za mene. Očekujem da ću se svojim igrama, odnosom i zalaganjem nametnuti i izboriti status prvotimca. Jedva čekam početak priprema i nadam se da ću opravdati očekivanja uprave kluba, stručnog štaba i navijača i da ću pomoći Mladosti u ostvarivanju zacrtanih ciljeva. 

OSK 8917 1

Pripremni radovi za postavljanje terena sa veštačkom travom na terenu SC Mladost ušli su u završnu fazu. Najveći deo radova koji je bio obaveza FK Mladost je završen. Urađen je projekat, postavljena je drenaža, drenažne cevi, podignut zaštitni zid, ostalo je još samo da se dovrši postavljnje metalna ograde oko terena. Da je FK Mladost ozbiljno prišao ovom poslu, dokazuje zadovoljstvo i oduševljenje predsednik FSS Slaviše Kokeze, prilikom nedavnog boravka u Lučanima i obilaska radova.

Obzirom na fazu u kojoj se pripremni radovi nalaze i imajući u vidu da je FK Mladost izvršio sve obaveze koje je prilikom dobijanja terena sa veštačkom travom imao, uskoro se u Lučanima može očekivati i postavljanje samog terena od strane stručnih lica Fudbalskog saveza Srbije.

Podsećamo da je teren sa veštačkom travom FK Mladost, početkom aprila, zajedno sa još četiri kluba, dobio kao donaciju od strane FSS i da je obaveza svih koji su dobili terene, bila obavljanje pripremnih radova do postavljanja samog terena.

Kada bude gotov, ovaj objekat će upotpuniti sadržaj koji pruža SC Mladost, a u mnogome će pomoći u radu i funkcionisanju svih selekcija u FK Mladost.

U prilogu pogledajte fotogrfije pripremnih radova za teren sa veštačkom travom.

IMG 1175

Bivši fudbaler OFK Beograda, drugo je po redu pojačanje Mladoasti pred početak sezone. U prostorijama kluba ugovor su potpisali predsednik Vladimir Đorđević i dvadesetšestogodišnji vezni igrač.

Nakon potpisivanja ugovora Pejović nije krio zadovoljstvo što će nositi plavo-beli dres:

Ovo je novo poglavlje u mojoj karijeri. Veoma mi je drago što sam došao u Mladost, jer je ovo jedan veoma ambiciozan i organizovan klub. Obzirom na to da sam rođen u komšijskoj Požegi, ovde se osećam kao domaći igrač. Već nekoliko sezona postajala je obostrana želja i na moje veliko zadovoljstvo, konačno je došlo do realizacije ovog transfera. Nadam se da ću opravdati poverenje uprave kluba, stručnog štaba i navijača i da ću pomoći Mladosti u ostvarenju zacrtanih ciljeva.

Realizacijom ovog transfera veoma zadovoljan bio je i predsednik kluba Vladimir Đorđević:

Pejović je bio naša želja još iz vremena kada smo postali superligaš. Konačno, kockice su se poklopile i došlo je do potpisivanja ugovora. Nadam se da će njegovim dolaskom biti značajno povećana konkurencija, a samim tim i kvalitet u veznom redu našeg tima.

IMG 1186

FK Mladost je angažovala prvo pojačanje pred predstpojeću sezonu. Na opšte zadovoljstvo svih u klubu, kao i navijača plavo-belih, u Lučane se vratio bivši kapiten, rođeni Lučanac, Ivan Milošević. On je pre osam godina iz Mladosti otišao u Ukrajinu gde je proveo pet sezona u ekipi Karpati. Potom je boravio pola godine u Napretku, a onda odlazi u glavni grad Uzbekistana, gde nastupa za ekipu Bunjotkor. Prilikom potpisivanja ugovora Milošević je izjavio:

Veoma mi je drago sto se vracam u klub u kome sam ponikao. Kada sam pre osam godina odlazio iz Mladosti, bio sam najmlađi igrač, sada se vraćam kao jedan od najiskusnijih. Nadam se da ću svojim igrama opravdati očekivanja stručnog štaba i uprave kluba, kao i da će moje iskustvo pomoći mlađim igračima da što pre stasaju. Očekujem da ekipa u narednoj sezoni pruži dobre partije i ispuni ciljeve koje je klub zacrtao. Kao rođenom Lučancu, veoma mi je drago što ću ponovo imati prilike da igram pred domaćom publikom.

Zadovoljstvo prilikom potpisivanja ugovora nije krio ni šef stručnog štaba Mladosti, Nenad Milovanović:

Prvo pojačanje nam je naš bivši kapiten, igrač koji je ponikao u našem klubu, Lučanac Ivan Milošević. Mislim da nam nedostaje te lučanske „krvi“ i igrača koji iskreno i strastveno vole naš klub. Milošević je igrač koji ima internacionalnu karijeru i iskustvo, tako da očekujem da će na poziciji štopera doneti mirnoću u zadnjoj liniji. Takođe, očekujem da će imati trostruku ulogu u našem timu: da bude vođa ekipe, da dobro odradi posao na svojoj poziciji, kao i da uz njega postanu igrači Šatara i Saničanin, mladi reprezentativci BIH. Očekujem dolazak još jednog ili dva iskusna superligaška igrača, koji će uz naše mlade igrače Golubovića, već pomenute Šataru i Saničanina, kao i Mišela, napraviti spoj mladosti i iskustva. Smatram da će ovi mladi igrači u ovako sklopljenom timu steći iskustvo i afirmaciju, napraviti ino-transfer, gde bi klub u narednom periodu, nastavio praksu prodaje igrača radi punjenja budžeta.

Prelazni rok za Mladost tek počinje:

Što se tiče prelaznog roka, pored Miloševića, očekujem do 15.juna, do početka priprema, dolazak još tri igrača i to napozicijama pleja, zadnjeg veznog i napadača koji nam je nedostajao u predhodnoj sezoni. Očekujem uskoro dogovor sa jednim veoma dobrim i iskusnim napadačem koji je godinama igrao u našoj ligi.Ne bih sada otvarao karte pošto priča nije u potpunosti završena. Takođe, očekujem da do kraja prelaznog roka napravimo ino-transfer bar jednog od trojice prvotimaca - Jovanovića, Gavrića i Milosavljevića, gde bi oni bili zadovoljni svojim angažmanom, a klub obezbedio sredstva za sledeću sezonu.  

mladost-lucani

Kao klub koji vodi računa o svim segmentima fudbalske igre i prati savremene trendove u fudbalskom sportu, odlučili smo da u okviru našeg kluba pokrenemo novi projekat, formiranje ženske selekcije.

Ovim putem pozivamo sve zainteresovane devojčice rođene 2001.godine i mlađe, koje žele da treniraju fudbal, da se prijave svakog radnog dana u prostorijama našeg kluba radi anketiranja.

U zavisnosti od interesovanja, nadamo se da će ovaj projekat zaživeti i da će pripadnice lepšeg pola uskoro dostojno reprezentovati plavo-beli dres.

IMG 1171  IMG 1168

Novoizabrani Predsednik FSS Slaviša Kokeza obišao je pripremne radove za postavljanje veštačke trave na terenu SC Mladost. Gospodina Kokezu dočekali su Počasni Predsednik našeg kluba Radoš Milovanović, Predsednik Vladimir Đorđević i šef stručnog štaba Nenad Milovanović. Po obilasku radova Predsednik FSS, nije krio zadovoljstvo onim što je video:

Sve ono što sam video u Lučanima je na jednom visokom nivou, tako da ljudi koji vode FK Mladost zaslužuju apsolutno sve pohvale. Želim da kažem da je ovo primer kako se domaćinski radi i kako treba da se posluje u srpskom fudbalu. Kada bude postavljen teren sa veštačkom travom uz već postojeću infrastrukturu, ovo će biti odličan fudbalski kompleks koji predstavlja budućnost fudbala. Još jednom ponavljam da sam pozitivno iznenađen i veoma zadovoljan ovom posetom i time što sam video u Lučanima. Nadam se da će i ostali fudbalski centri u zemlji slediti ovaj primer, jer to je jedini način za razvoj i prosperitet fudbala u Srbiji.

Gospodin Kokeza je dodao da će jedna od glavnih aktivnosti u predstojećem mandatu biti vezana za unapređenje fudbalske infrastrukture u Srbiji:

Mi ćemo u narednom periodu nastaviti sa dobrim stvarima koje je radilo predhodno rukovodstvo FSS, tu pre svega mislim na postavljanje terena sa veštačkom. Daćemo sve od sebe da u prestojećem periodu u što više gradova u Srbiji pomognemo postavljanje terena sa veštačkom travom, kojih za sada ima 12. Takođe, počećemo da primenjujemo ranije odluke FSS vezane za infrastruktur, po kojima superligaši neće moći da igraju utakmice na stadionima koji nemaju reflektore. Zbog toga se nadam da će tri superligaša koja imaju problem sa postavljanjem reflektora to uraditi do početka nove fudbalske sezone ili će u protivnom biti domaćini na drugim stadionima.

Odlukom nadležnih organa FSS naš klub je početkom aprila zajedno sa još četiri kluba dobio teren sa veštačkom travom. Pripremni radovi su u završnoj fazi i očekuje se da će prema planiranom tempu radova, uskoro zablistati još jedan velelepni objekat u okviru SC Mladost.

image-cd12ed11edf3784fa6b419e7e4c854b9b64490b9513853c111bc457b7b362ef4-V

Stadion: Stadion kraj Moravice

Gledalaca: 500

Sudija:Nemanja Petković

Strelci: Radomir Milosavljević u 88.minutu

Žuti kartoni: Crnomarković, Vujović(Javor), a Stanojević(Mladost)

Javor: Glintić, Josović(od 46`Dmitrić), Eliomar Silva, Dražić, Stojaković, Kolaković, Crnomarković (od 65`Maričić), Vujović, Đokić, Švonja(od 89`Ajuru Nnaemeka), Amanović.

Mladost: Čančarević, Pešić, Živanović, Rakočević, Saničanin, Gavrić, Stanojević, Milosavljević, Čečarić (od 81`Mišel), Jovanović(od 90`Lepović), Golubović(od 69`Protić).

U komšijskom derbiju koji osim prestiža nije imao drugi rezultatski značaj, Mladost je minimalnim rezultatom slavila pobedu u Ivanjici i tako sezonu završila nizom od šest uzastopnih utakmica bez poraza(četiri pobede i dva remija).

Uvodni minuti utakmice pripali su domaćinu koji je imao dve prilike preko Dražića i Eliomara ali Čančarević je ostao nesavladan. Plavo-beli se potom oslobađaju terenske inicijative domaćih i pokušavaju da ugroze gol Javora preko Golubovića u 27. i 29.minutu, čija su oba šuta završila preko gola. Do kraja poluvremena domaći su još jednom pokušali preko Eliomara ali na poluvreme se otišlo bez golova.

Prvi deo drugog poluvremena protekao je bez izrazitih šansi, uglavnom je to bila borba za loptu i prostor od strane obe ekipe, koje su više vodile račun o svom nego o protivničkom golu. Javor je prvi pripretio preko Dražića u 67.mminutu. Posle gužve ispred šesnaesterca Mladosti, gostujući igrači su stali očekujući da sudija Petković dosudi igranje rukom od strane Eliomara. Međutim, glavni arbitar nije tako mislio i pustio je da se igra nastavi, lopta je stigla do Dražića koji je, na svu sreću šutirao pravo u Čančarevića. Mladost je uzvratila u 76.minutu kada je Milosavljevićev šut sa šesnaest metara zaustavio, golman domaćih Glintić. Još jednu priliku domaćin je imao preko Dražića, čiji je šut iskosa sa dvadeset metara pokušao da izblokira Pešić, koga je lopta okrznula i završila pored leve stative. Kada su svi prisutni izgubili nadu da će videti gol na ovoj utakmici, fudbaleri Mladosti su u 88.minutu napravili odličan presing na polovini protivnika, iskusni Rakočević je oduzeo loptu Stojakoviću i uposlio Milosavljevića, koji glavom sa 7-8 metara pogađa mrežu Glintića za konačnih 0:1.

Mladost je pobedom završila ovogodišnje takmičenje u Super ligi što joj je u konačnom plasmanu donelo 9.mesto. Ako se uzmu u obzir svi problemi koje su plavo-beli imali u prolećnom delu prvenstva, ovaj rezultat može se okarakterisati kao veoma dobar.

U prilogu ove vesti pogledajte video i fotografije sa ove utakmice.

IMG 1155

Stadion: SC Mladost

Gledalaca: 300

Sudija: Igor Kocić

Strelci: Čečarić u 23`, Jovanović u 65`, Golubović u 69` za Mladost, a Jovović u 43` za OFK Beograd

Žuti kartoni: Šatara, Golubović, Luković(Mladost), Stojković, Batinica(OFK Beograd)

Mladost: Čančarević, Šatara, Pešić, Živanović, Sanićanin, Luković, Zoćević(od 46` Gavrić - od 75` Mišel) , Protić, Ćećarić(od 63` Milosavljević), Jovanović, Golubović.

OFK Beograd: Čupić, Vukobratović, Stojković, Planić, Jovović, Andrić, Duronjić, Martinović, Batinica, Stojković, Gigić.

U utakmici bez rezultatskog zančaja ali sa veoma ozbiljnim pristupom obe ekipe, Mladost je slavila pobedu, drugi put zaredom na svom terenu.

Meč je odigran po velikom pljusku ali to nije uticalo na zalaganje igrača obe ekipe koji su od samog početka igrali utakmicu sa puno trke i ritma. Na ovoj utakmici šef stručnog štaba plavo-belih Nenad Milovanović, pružio je šansu i nekim igračima koji u toku sezone nisu imali priliku često da igraju. Upravo ti igrači u 23.minutu bili su akteri akcije kod vodećeg gola Mladosti. Posle kombinacije Protića i Zoćevića, usledio je centaršut u šesnaesterac gostiju gde je najviši u skoku bio Čečarić i udarcem glavom doveo domaće u uođstvo. U 43.minut posle slobodnog udarca iskosa sa leve strane gosti su izjednačili. Jovović je uputio direktan udarac ka golu Čančarevića koji nespretno interveniše i gosti dolaze do izjednačenja.

Udrugom poluvremenu Mladost je podpuno kontrolisala igru i stvarala šanse. U 65.minutu na sredini terena akciju je započeo Milosavljević, proigrao Šataru, koji je sa loptom došao do protivničkog šesnaesterca i uposlio Jovanovića, a ovaj iskosa sa desne šutirao po zemlji i savladao nemoćnog Čupića. Nije prošlo puno vremena, a Mladost je uvećala svoje vođstvo. U 69.minutu Gavrić je presekao napad gostiju na njihovoj polovini, lopte se dokopao Milosavljević i preciznim pasom uposlio Jovanaovića, koji je iskosa sa leve strane uputio centaršut u sredinu šesnaesterca prema Goluboviću, a ovaj sa pet metara postavlja konačan rezultat.

U prilogu pogledajte video i fotografije sa ove utakmice.

IMG 1105 1

Stadion: SC Mladost

Gledalaca: 600

Sudija: Novica Anđelovski

Strelci: Radomir Milosavljević u 78`

Žuti kartoni: Šatara i Luković(Mladost), a Tintor(Novi Pazar)

Mladost: Krznarić, Šatara, Pešić, Živanović, Rakočević, Luković, Gavrić, Kitanovski, Luka(od 46` Protić), Jovanović(od 90` Čečarić), Živadinović(od 70` Milosavljević).

Novi Pazar: Živković, Trtovac, Vusljanin(od 84` Rušević), Ubiparip, Šarac, Pavlović, Radivojević(od 84` Zilkić), Vidić, Micevski, Tintor, Biševac(od 73` Brunčević).

Fudbaleri Mladosti i Novog Pazara odigrali su zanimljivu utakmicu sa puno ritma, za koju se ispostavilo pred njen sam početak da nema rezultatskog značaja.

Upravo zbog tog neočekivanog raspleta na ostalim utakmicama u Play-out grupi, fudbaleri Mladosti iznenađeni time, pomalo konfuzno su počeli meč. Prve šanse za postizanje gola imali su gostujući fudbaleri , dva puta preko Ubiparipa, a zatim i Vidića. Sredinom prvog dela meča domaći fudbaleri preuzimaju inicijativu i počinju da kontrolišu dešavanja na terenu. U tom periodu Mladost je imala šanse preko Gavrića i Kitanovskog ali prvo poluvreme završeno je bez golova.

Drugi deo igre u potpunosti je pripao domaćim fudbalerima koji su kontrolisali loptu i prostor i povremeno ugrožavali gol gostiju. Najpre je šut Gavrića za malo završio pored gola, potom je Kitanovski bio kratak da samo ubaci loptu u gol već savladanog golmana gostiju Živkovića. U 78.minutu viđena je najlepša akcija na utakmici iz koje su domaći postigli pogodak. Akciju je započeo Milosavljević koji je na sredini terena uposlio Jovanovića koji pretrčava svog čuvara i između dva prodivnička igrača proigarava u šesnaestercu Kitanovskog, a on povratnom loptom upošljava začetnika akcije Milosavljevića, koji sa šesnaest metara pogađa donji levi ugao gola gostiju. Do kraja utakmice nije bilo većih prilika sa obe strane, tako da je konačan rezultat ostao 1:0 za domaćina.

U prilogu vesti pogledajte video i fotografije sa ove utakmice.  

Strana 1 od 6